Gemeente Den Helder richt zich op jeugd

 DEN HELDER - De gemeente Den Helder organiseerde in de Stadshal van schouwburg ‘De Kampanje’ een nieuwjaarsreceptie die druk bezocht werd. 

De rode draad van deze gemeentelijke start van het nieuwe jaar was ‘Jeugd’. De presentatie en catering was dan ook in handen van leerlingen van Scholen aan Zee van 12 tot 16 jaar. Ze deden dat op een originele, verfrissende en natuurlijke manier. Na een demonstratie van jeugdige dansers kwamen de sprekers aan bod.

Ze hielden het kort. Burgemeester Jeroen Nobel roemde de stadsvernieuwingen en ziet grote kansen voor de werkgelegenheid in en rond Den Helder vooral verband houdend met de Marine en Windenergie. Hij sprak de hoop uit dat de jeugd van nu straks met trots kan zeggen dat ze in Den Helder wonen en werken. Stadsdichteres Marja Lely las een gedicht voor over de verbindende factor van de jeugd.

Het officiële gedeelte werd ritmisch afgesloten door de Antilliaanse ‘Morefire Brassband’. Hierna namen de bezoekers nog kennis van presentaties in kraampjes in de hal. Deze waren gerelateerd aan jeugdinstellingen. De bezoekers kregen bij vertrek nog een leuk boekje mee met daarin interviews met mensen met hart voor Den Helder. Deze zijn eerder gepubliceerd in de Helderse Courant.

brassband den helder brassband den helder